Πρόγραμμα νέου Κύκλου

Ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος του Τμήματος Χεριού ξεκινάει στις 12/02/23. Το πρόγραμμα διαρκεί δύο χρόνια και οι συναντήσεις έχουν οργανωθεί κάθε 4-6 εβδομάδες, τηρώντας τις διακοπές όπως ορίζονται ανά ακαδημαϊκό έτος. Προς διευκόλυνση των συναντήσεων το θεωρητικό κομμάτι διεξάγεται ηλεκτρονικά και ορίζονται συναντήσεις για τα πρακτικά.

Μπορείτε να δείτε πλάνο των επόμενων συνεδριών όπως έχει οριστεί βάσει προγράμματος, διατηρώντας μια μικρή επιφύλαξη ως προς την διαθεσιμότητα των προσκεκλημένων ομιλητών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κάθε Μαθήματος μπορείτε να συμμετέχετε στην mailing list του τμήματος με ένα απλό μήνυμα στο hellenicHT@yahoo.com .

 

Στάδια πιστοποίησης 

Πως μπορώ να αποκτήσω την πιστοποίηση;
Για την απόκτηση της πιστοποίησης χρειάζεται να ολοκληρωθούν τρία διαφορετικά βήματα τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν σε παράλληλο χρόνο.
1. Θεωρητικό κομμάτι: Απαιτείται η ολοκλήρωση 500 διδακτικών ωρών, οι οποίες καλύπτονται από τον διετή κύκλο χεριού.
2. Πρακτικό κομμάτι: Απαιτείται η ολοκλήρωση 500 ωρών πρακτικής εφαρμογής πάνω στον τομέα της αποκατάστασης άνω άκρου/χεριού.
3. Παρουσίαση εργασίας: Αρχικά γίνεται ορισμός ενός επιβλέποντα από το τμήμα χεριού. Σε συνεργασία με τον επιβλέπονται επιλέγεται ένα θέμα προς εκπόνηση εργασίας με θεματολογία από το άνω άκρο που βρίσκεται στα ενδιαφέροντα του θεραπευτή. Πολλοί απόφοιτοι του τμήματος έχουν παρουσιάσει τις εργασίες τους σε συνεδριακό επίπεδο ή έχουν ολοκληρώσει δημοσιεύσεις.

Στάδια πιστοποίησης

Ημερολόγιο Καταγραφής Περιστατικών

Αυτό το βιβλίο δημιουργήθηκε για να σας διευκολύνει να παρουσιάσετε τις ώρες κλινικής εξάσκησης που έχετε ολοκληρώσει στον τομέα της θεραπείας του άνω άκρου. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι να παρέχει αποδείξεις για το χρόνο που αφιερώνετε ενεργά στην εκπαίδευση ή εργασία με ασθενείς για τους οποίους ο τραυματισμός ή παθογένεια του άνω άκρου είναι η κύρια διάγνωση. Αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία απαιτούνται κατά την υποβολή αίτησης στο Τμήμα Άνω Άκρου για την απόκτηση της πιστοποίησης του Διαπιστευμένου Θεραπευτή Χεριών.

Για την επιβεβαίωση ολοκλήρωσης του πρακτικού τμήματος απαιτούνται 500 ώρες. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε κάθε καταχώριση με τις απαιτούμενες πληροφορίες. Ως προσωπικό σας αρχείο, είναι προς το συμφέρον σας να διατηρήσετε αυτό το ημερολόγιο ασφαλές και να δηλώνετε τις καταγραφές των περιστατικών όπως και όταν χρειάζεται.

Πατήστε εδώ για να δείτε ένα συμπληρωμένο παράδειγμα αυτού. 

Πατήστε εδώ για να δείτε και να κατεβάσετε το ημερολόγιο καταγραφής περιστατικών

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Electronic Textbook of Hand Surgery
Ηλεκτρονικό βιβλίο με πληροφορίες για ανατομία, επεμβάσεις και αποκατάσταση άκρας χειρός.

Wheeless' Textbook of Orthopaedics 
Βιβλίο ορθοπεδικής με ελέυθερη πρόσβαση σε διάγνωση και αξιολόγηση.

Inner body anatomy
Εγχειρίδιο ανατομίας.

Orthobullets Hand Dashboard
Εκπαιδευτική σελίδα που βελτιώνεται μέσω των κοινοτικών προσπαθειών. Χρήσημη πηγή μάθησης με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. 

European Federation of Societies for Hand Therapy
Η Ευρωπαική συνομοσπονδία των Hand Therapists στην Ευρώπη, με σκοπό την πιστοποίηση και ανταλλαγή γνώσεων.

International Federation of Societies for Hand Therapy
Η διεθνής συνομοσπονδία των Hand Therapists με σκοπό να παρέχει δικτύωση και εκπαιδευτικές ευκαιρίες για την ενίσχυση του Hand Therapy. 

Hand Therapy Certification Commission
Μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος πιστοποίησης για εργοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές που ειδικεύονται στην αποκατάσταση άνω άκρων.
 

Αίτηση Συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

 


 

 

 

Τα Νέα της ΕΕΕΦ

 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2024

    ΔΣ 2024 Πρόεδρος 2024: Γεωργία Πέττα Γενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Τιγγινάγκας Α’ Αντιπρόεδρος: Αντωνία Λουρίδα Β’ Αντιπρόεδρος: Ρήγας Δημακόπουλος Ταμίας: Ευαγγελία
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2023

    ΔΣ 2023 Πρόεδρος 2023: Γεωργία ΠέτταΓενικός Γραμματέας: Χαράλαμπος ΤιγγινάγκαςΑ’ Αντιπρόεδρος: Αγγελική ΒερβαινιώτηΒ’ Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία ΣηφακάκηΕιδικός Γραμματέας: Ελισσάβετ ΠτσηΤαμίας: Αντωνία ΛουρίδαΜέλος Πρώην Πρόεδρος:
  Read More
 • Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ε.Φ. 2021

  Μαρούσι, 01/04/2021 Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί ένα από τα συλλογικά όργανα των Ελλήνων
  Read More

Νέα από τα Τμήματα

Εκδηλώσεις